Снимка: Булфото Проф. Балтов обяви, че ще съди за клевета министър

...
Снимка: Булфото Проф. Балтов обяви, че ще съди за клевета министър
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Ще съдя Кацаров за клевета

Снимка: Булфото 

Проф. Балтов разгласи, че ще съди за клюка министър Кацаров. 

”Не бих нарекъл министър Кацаров доктор. Той от дълго време не е подобен и от дълго време е не запомнил медицината, тъй като от 4 дни сме очевидци на неистини. Първата е, че в никакъв случай, никой не е споделил, че има диагноза цироза. Ако една неистина се каже 100 пъти става истина, само че в тази ситуация това няма по какъв начин да се случи ”. Това разгласи някогашният изпълнителен шеф на болница „ Пирогов “ проф. Асен Балтов.

" Поредната неистина през днешния ден е, че нещо е подписано, друго не е, а ние сме фалшифицирали. Лично аз съм виждал ИЗ-то. Сравних неговите подписи с последният протокол от увеличение на капитала на сдружението. Неговият автограф е 1:1. Ако той не е лежал в болничното заведение, това си е негово право ", сподели още той пред Нова телевизия.

На въпрос в персонално качество дали ще води каузи, проф. Балтов отговори: „ Ще би трябвало да изчистя името си. Зам.-министрите на Кацаров споделиха в ефира, че имало данни за злоупотреби. След това споделиха, че това са предварителни данни ", закани се той.

" Самите сътрудници не могат да схванат по какъв начин този човек може да лъже в ефир. Това не може да се размине. Колегите ми неслучайно му желаят оставката. През последните 2 месеца Кацаров не направи нищо, с цел да покаже, че това са героите през последните 14 месеца. Всеки Божи ден през „ Пирогов ” са минавали сред 300 и 400 пациети с COVID-19 ”, разяснява още Балтов. Той беше безапелационен, че „ Пирогов ” няма претекст да източва Здравната каса.

„ Нека от НЗОК да отговорят дали в действителност имаме претекст. Нека Петков Салчев да каже повече пари ли са пристигнали през месеците на пандемия в „ Пирогов ” от НЗОК. Името на болничното заведение е опетнено по един извънредно противен сюжети ”, сподели проф. Асен Балтов.

" За нас най-съществен е човешкият живот. На всички основни рапорти, на които съм събирал началниците на всички клиники, постоянно съм казвал: " Не пестете сили и средства. Важното е в тази пандемия да оцелеят колкото се може повече хора ”. Не сме жалили никакви средства. Правили сме оптималното за нашите пациенти ", разяснява Балтов.

" През тези два месеца той единствено подлага на критика. 14 месеца ние се борихме и внезапно се появява един министър, който ни счита за убийци ", означи той.

" Изключително неприятно беше, че разбрах от медиите, че съм уволняване. Другото, че имало безспорни обстоятелства за уволнението ми. Не, няма такива. Те са противоречиви и недоказуеми досега ", безапелационен е проф. Балтов.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР